Stichting The Event Foundation (voorheen genaamd Stichting Evenementen voor Maatschappelijke Organisaties, verkort tot EMO Foundation) is in 2006 opgericht en heeft een anbi-erkenning als charitatieve organisatie.

The Event Foundation is opgezet door Emolife als een onafhankelijke stichting die de bedrijfsfilosofie van Emolife ondersteunt en helpt om de techniek eventfundraising toegankelijk te maken voor NGO’s:

1.
The Event Foundation fungeert onder voorwaarden als opdrachtgever bij de organisatie van events voor goede doelen. Daardoor ligt het financieel risico bij The Event Foundation, en niet bij het goede doel.
2.
In sommige gevallen gaat The Event Foundation zelfs verder en kan het de volledige fondsenwervingverantwoordelijkheid voor een campagne of stichting overnemen.
3.
Als charitatieve organisatie kan The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto doorschenken aan de opdrachtgever in een voor iedereen zeer transparante structuur.

Het hoofddoel van de stichting is het werven van leden en fondsen ten behoeve van goede doelen door middel van eventfundraising en communitybuilding.

The Event Foundation ademt de idealistische geest uit van de mensen van Emolife. Emolife werkt in Nederland en België tegen een fair tarief aan de fondsenwerving op straat, bij major givers of op evenementen en weet dat het doel zonder veel risico’s kan rekenen op een goede netto opbrengst.